Andra ja tema ema lugu

Andra ja tema ema lugu

SEE TÖÖ MEELDIB: Greete Kask töötab väikelastekodus füsioterapeudina. Ta räägib, et ega seda tööd muidu teha saakski, kui see ei meeldiks. “Emotsioonid on iga päev laes, sest alati leiad mõne pisikese asja, mille üle suurt rõõmu tunda. Täna tegime Sandra kätele trenni, et tal oleks motivatsiooni neid rohkem liigutada. Ta oli nii tubli tüdruk, sellepärast me nüüd natuke kiigume.”
Foto: Peeter Kukk

Kuus aastat on Audlas elav Piret Ots kolm korda nädalas autoga maha sõitnud edasi-tagasi 90 kilomeetrit, et viia oma laps Kuressaare väikelastekodusse ravile ja rehabilitatsiooni. Ja nagu ema allpool kirjutab, on see olnud vaeva väärt – Andra on tublisti arenenud.

Ta mõistab juba üht-teist, kuid et tal oleks tasakaalu ja jalad all, selleks tuleb neil emaga koos veel palju vaeva näha. “Ilma minuta ta ei saa mitte kuskile, olen otsekui osake temast,” räägib ema, kel puudega lapse tõttu pole võimalust tööl käia. Septembris läheb Andra linna erikooli, siis tuleb Piretil linna vahet sõita mitte kolm, vaid lausa viis korda nädalas.

Edasi loe seda ja teisi Kuressaare väikelastekodu lugusid laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email