Muhumaal uppus paadiõnnetuses kaks inimest (1)

Reede õhtupoolikul uppus Muhumaal juhtunud paadiõnnetuses kaks inimest. Paadis oli kokku neli inimest, kaks neist päästeti.

Häirekeskus sai teate Muhu vallas Simisti küla Lõuna sadama lähedal merel ümber läinud paadist kell 17:53. Õnnetus toimus ca 50 m kaugusel kaldast. Paadist kukkusid vette kolm täiskasvanut ja üks laps, teatas Saarte Häälele Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt.

Vette kukkunud inimeste appihüüdeid kuulis sadamas oma jahi juures olnud Soome kodanik, kes võttis esimese ettejuhtunud paadi ja sõitis hädasolijatele appi. Appi jõudis ka sadamakapten.

Appiruttajad tõid kõik neli vette kukkunud inimest kaldale. Üks vanem mees ja 10-aastane laps päästeti, kiirabi kontrollis kohapeal nende tervist. Ühte vanemat meest ja vanemat naist püüdsid kaldal elustada nii appiruttajad kui hiljem kiirabimeedikud, kuid nende elu päästa ei õnnestunud.

Tegemist oli plastikust sõudepaadiga. Lapsel oli seljas nõuetekohaselt kinnitatud päästevest. Ühel täiskasvanul oli päästevest küll seljas, aga ei olnud nõuetekohaselt kinnitatud. Kahel täiskasvanul päästevesti seljas ei olnud.

Õnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Print Friendly, PDF & Email