Mihkel Räim üllatas velotuuri etapivõiduga

Mihkel Räim üllatas velotuuri etapivõiduga

VÕIT: Mihkel Räim Viljandis 53. Saaremaa velotuuri etapi võitjana.
Foto: Saaremaa velotuur

Vaid 16-aastane Mihkel Räim suutis Saaremaa velotuuri teisel etapil kõik nimekad ratturid paika panna ja veeres esimesena üle finišijoone.

Tartust Viljandisse kulgenud 136 km etapil sõitis Viikingi klubi esindav Räim koos Janar Jermakovi ja Gabriel Leppikuga grupilt eest seitse kilomeetrit enne lõppu. Vaatamata saavutatud 25-sekundilisele edule, suutis peagrupp nad vahetult enne finišit kätte saada, kuid Räim pidas siiski lõpuni vastu.

Mihkel Räim, kes sõidab sel aastal alles oma esimest velotuuri, tunnistas, et võit oli ebareaalne ning tal lihtsalt vedas. Oma sõnul sai talle viis kilomeetrit enne lõppu selgeks, et nüüd pole teha enam muud kui lõpuni välja panna. “Kui ei õnnestu, siis ei õnnestu. Olen vähemalt kõik andnud,” kommenteeris rattaürituse peakorraldaja Riho Räime poeg velotuuri kodulehel oma mõttekäiku. Kolm kilomeetrit enne lõppu oli Räim kukkunud kolmandaks, kuid alla ei andnud. “Kartsin juba, et jään isegi seisma, aga sõitsin oma hooga edasi. Siis hakkasid mehed, selg ees, vastu tulema ja ka lõpujoon oli lähedal. Nii see tuligi,” rääkis noormees ise.

Viikingi treener Indrek Rannama lausus veebilehel  www.saaremaavelotuur.ee , et on oma õpilasega igati rahul, ja ütles, et eest äraminek oli nupukas tegu. “Mehed vaatasid rohkem üksteisele otsa ja põhimõtteliselt lasti nad ära. Oli õnne ka, aga see liigutus, mille ta tegi, oli põhimõtteliselt õige,” nentis Rannama. Teistest saarlastest oli Jörgen Matt sel etapil 11. ja Indrek Rannama 19.
Üldarvestuses oli pärast teist etappi parim saarlane 10. kohal asetsenud Jörgen Matt.

Kolm etappi sõidetud

Velotuur sai alguse teisipäeval Tartu lähistelt Kõrvekülast, kui sõideti eraldistardist etapp. 19,6 km pikkuse sõidu võitis Ervin Korts-Laur 25.30-ga, teise koha saanud Gert Jõeääre aeg oli 25.51 ja kolmas oli Jaan Kirsipuu 25.52-ga.

Saarlastest oli parim 11. koha välja sõitnud Rigo Räim, kelle aeg oli 26.53.
Saarlastest oli Jörgen Matt ajaga 27.10 neljateistkümnes ja Indrek Rannama 27.47-ga 27-s. Meeskondlikult sai Viiking 4. koha.
Noorte arvestuses olid saarlased pärast esimest päeva kõrgetel kohtadel. Jörgen Matt oli 2., Endrik Puntso 4. ja Mihkel Räim 5.
Eile peetud kolmanda etapi võitis esialgsete tulemuste põhjal lätlane Herbert Pudans.

Velotuur jätkub tänase stardiga Liivalt, kui sõidetakse velotuuri pikim, 167,3 km pikkune etapp Kuressaarde. Start antakse Muhust kell 12 ja finiš on Kuressaare golfikeskuses orienteeruvalt kell 15.30.

Print Friendly, PDF & Email