Kirumisest tüdinud naine avab Säästukas söökla (19)

Kirumisest tüdinud naine avab Säästukas söökla

VEEL ON AEGA: Täitumas on ettevõtliku naise üks suuremaid soove, neljapäevast on Säästuka söökla avatud!
Foto: Peeter Kukk

Neljapäeval avab firma Frankeer Kuressaares Kihelkonna maantee Säästumarketis endise Peetri Pizza ruumes uue söögikoha Säästuka söökla.

“Ma olen eluaeg ise süüa teinud, kaua ma siis neid teisi kirun, miks nad nii teevad, ja miks nad nii ei tee, nagu õige on. Kui saad teisi kiruda, siis tee ise paremini,” põhjendas söökla avamist OÜ Frankeer juhataja Anne Lipu.
Ta tõi eelisena teiste toidukohtade ees, et põhiline on see, et toidu saab kätte otse soojaletist ja ilma ooteajata. Samuti tahetakse hinnad hoida hästi taskukohased.

“Meil on kõik päevapraed. Toidud on hästi lihtsad ja kodused, naturaalne šnitsel on võib-olla kõige keerulisem. Hästi palju on lihtsaid toite – hakklihatoite on ju juba sadat sorti olemas –, siis vormiroad, ühepajatoidud jpm,” rääkis naine.
Lipu sõnul oli tal algselt ka mõte võimalikult palju kohapeal teha, näiteks leiba, aga leivaküpsetamine on esialgu siiski liiga suur ettevõtmine. “Aga mingeid pirukaid, kooke tahame kindlasti kohapeal teha,” kinnitas ta.

Toidukoha ühe plussina tõi ta välja ka selle, et parkla on suur ja parkida saab otse maja ette. Kohti on avatavas söögikohas 28. “Mahub küll, tuleks aga ainult rahvast,” avaldas ta lootust, lisades, et tegelikult käiakse juba praegu küsimas, et millal süüa saab. Ruumis on palju valgust ja avarust, akna ees kaunid rohekad kardinad ja paigas ka uus mööbel. “Mulle endale küll meeldib siin, loodan, et siis meeldib teistele ka,” lausus Anne Lipu.
Lahti hakkab Säästuka söökla olema esmaspäevast laupäevani kell 8–20. “Esialgu oleme pühapäeval kinni, aga kui me näeme, et rahvas tahab, siis mina võin siin 24 tundi ööpäevas ka olla, sest see on mul nii südameasjaks saanud,” lausus Lipu.

Töötajaid on uues söögikohas kolm: Anne Lipu ise ja kaks kokka. “Ikka ju ütled, et lähme säästuka sööklasse. Päris säästusöökla oleks selline halvamaiguline, aga Säästuka söökla kõlab juba paremini. Säästad nii aega kui ka raha,” põhjendas naine sööklale pandud nime.

Print Friendly, PDF & Email