Karavanide parkla võib tulla staadioni juurde

Kuressaare jahisadama juures asuvas parklas said autokaravanid viimati parkida 2007. aasta suvel. Praegu on karavanidel võimalik parkida spaahotelli Meri parklas, ent linnavalitsus vaeb erinevaid võimalusi, kuhu rajada püsiv autokaravanide parkla.

Abilinnapea Kalle Koov tunnistas, et linna kui avaliku sektori poolt nõuetekohast kohta autokaravanidele linnaruumis seni välja ehitatud ei ole. Samas ei eitanud abilinnapea, et karavanide peatuspaiga teema vajab kindlasti lahendust ning linnavõim on selles osas läbi kaalunud mitmeid võimalusi.

“On läbi erinevate detailplaneeringute – Tervisepargi elamurajooni planeering, Kaevu tn 18 hosteli planeering – erinevaid kohti kaalutud, kuid tundub, et need rannast ja linnamelust kauged kohad tööle ei hakka,” ütles Koov Saarte Häälele. Seega vastavadki tema sõnul praegusel hetkel karavanide peatuspaiga tingimustele vaid spaahotelli Meri autoparklasse välja ehitatud karavanide vooluvõtukohad ja nende pakutav teenus.
Kalle Koov avaldas lootust, et parklaprobleemile leitakse lahendus linnastaadioni uue detailplaneeringu kehtestamisega.

Kuressaare jahisadama territooriumil keelas linn karavanide parkimise ära 2008. aasta suvest. Sadamahoone ja seda ümbritsev territoorium ühes parklate ja jahtide hoiuplatsiga rajati abilinnapea kinnitusel PHARE programmi rahastuse toel. Spetsiaalset nõuetekohast autokaravanide parklat Kalle Koovi kinnitusel sinna aga ei rajatud.

“Jahtide hoiuplats võeti autokaravanide peatuskohana kasutusele sadama eelmise operaatori (Siva Invest – toim) poolt ja see lõppes koos lepingu lõpetamisega,” selgitas ta.

Print Friendly, PDF & Email