Lennupisikuga nakatunud Berensid

Lennupisikuga nakatunud Berensid

ÜHES LENNUKIS: Lend läheb Stockholmi, piloteerimas isa Arli Berensi partnerina Andres (vasakul), Anti töövarjuna nende taga.
Foto: Erakogu

Nagu isa ees, nii poisid järel. Arli Berens (62) on lenduriametit pidanud pea neli aastakümmet, poeg Andres on isa kolleeg Estonian Airis, Anti töötab AS-is Estonian Air Regional teise piloodina ja Tartu lennukolledžis lennuõpetajana.

Berensid on hea näide sellest, et pole need saarlased ainult laevaehitajad ja meremehed ühti. Arli, Kiratsi küla poiss, vaatas hoopistükkis igatsevalt taevasse.
“Mis siin imeks panna! Vene ajal tõusis siit Tori lahe pealt õhku igasuguseid huvitavaid lennumasinaid,” selgitab mees ja lisab, et tema teab siit Saaremaalt mitmeid mehi, kes kõik omal ajal lenduriteks läksid.

Arli-poiss teadis väga täpselt, et tema hing ihkab kõrgustesse. Käis Sassovo tsiviillennukooli (364 km Moskvast) sisseastumiseksamitel nii kaua, kuni sisse sai. See läks noorel saarlasel õnneks neljandal korral, sest konkurss oli tihe – 40 inimest ühele kohale –, eksamid tuli teha vene keeles, arstlik ja KGB kontroll olid äärmiselt ranged. “Kui sul oli pikkust üle lubatu, siis sisse ei saanud,” jutustab Arli, kes mäletab, et üks Saaremaa poiss käinud seetõttu Moskvast spetsiaalset luba taotlemas ja saanud ka.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email