Maian Kärmas esitles Kuressaares oma uut plaati

4. juuni õhtul esitles Maian Kärmas Muusa lounge’is oma värskeimat plaati “Õnneleid”. Kontsert oli vahetu ja siiras. Peale uue plaadi lugude esitas lauljatar ka mõne loo viie aasta taguselt plaadilt “Tuigutuled”.

Maian Kärmas on tark ja kaunis naine. Ta on kirjutanud sõnad Eesti eurovõidulaulule “Everybody”. Ta on andekas naine, kellel on arvatavasti 9 ametit, nagu Hunt Kriimsilmal. Põhiametilt ajakirjanik, on ta jõudnud valmis teha kaks plaati – “Tuigutuled” ja “Õnneleid”.

Lugude sõnad ja viisid kirjutab Maian ise. Need on sellised isiklikumat laadi laulud. Maiani repertuaarist leiab tundehelli armsaid ballaade ning teisalt kargemaid, põhjamaiselt mõtlikke viise, samuti sooje ja mahedaid sambameloodiaid. On mõned laulud, mis lähevad kuulajale väga hinge ja milles tunduvad kõlavat vaid õiged sõnad, ning on laule, mis võivad kuulaja jätta ükskõikseks.

Maian Kärmas on laval ääretult lihtne ja inimestele n-ö lähedal. Laulude vahele pikkis ta armsaid lugusid elust. Mitte alati meenutusi juhtunust, vaid lugusid elust ja inimestest meie ümber üldisemalt. Need lood lõid kujutluspilte ja seoseid jutule järgnenud lauludega.
Eesti muusikamaastikul on Maian Kärmas täiesti eristatav artist. Tal on üks meeldejäävamaid tämbreid – selline pehme, naiselik, pisut kiiskav-kile, õrn. Võrrelda teda kellegagi on võimatu.

Huvitava hääle ja andeka muusikakirjutamisoskusega on Maian enese ümber koondanud palju häid professionaalseid muusikuid. Neid nimesid võite lugeda tema plaatide ümbriselt või vanematest ajaleheartiklitest. Kuressaares käis Maian Kärmas kiidetud saksofonisti Siim Aimlaga ja tõusva tähega klaverimängus Joel Remmeliga.

Print Friendly, PDF & Email