Kuressaare ametikoolis uued erialad

Kuna tänavu talvel jõustusid uued riiklikud õppekavad, hakatakse Kuressaare ametikoolis disaini valdkonnas senise kunstilise kujundamise asemel õpetama dekoraator-stilisti ja teabegraafiku eriala. Võrreldes kunstilise kujundamisega võimaldavad uued õppekavad senisest enam süvitsi minekut.

“Kuna meie kool ja Tartu kunstikool on ainsad Eestis, kus põhikooli lõpetanud noor põhjalikult disainile keskenduda saab, siis loodame noorte jätkuvat huvi ka väljastpoolt maakonda,” lausus Kuressaare ametikooli teabejuht Taavi Tuisk. Järgmisel aastal saab tema sõnul valmis ka Kohtu 22A asuv disainimaja, mis koos uue sisseseadega toetab disainierialade arengut koolis. Riiklik õppekava annab võimaluse õpetada ka mitmeid teisi põnevaid erialasid nagu multimeediakujundaja või 3D-visualiseerija, aga esialgu rakendatakse eelnimetatud kahte.

“Järgmistel aastatel võime vastu võtta juba mingitele teistele erialadele, et saata tööjõuturule erinevate oskustega noori. Lisaks jätkame tarbekunstierialade õpetamist, millega alustasime eelmisel sügisel, st keraamika, tekstiilitöö ja nahatöö,” rääkis Taavi Tuisk.
Dekoraator-stilist on põhikoolijärgne eriala ja teabegraafik gümnaasiumijärgne. Eriala tutvustused leiab Kuressaare ametikooli veebilehelt.

Print Friendly, PDF & Email