Minu öökapiraamat

Minu öökapiraamat

 

Minu öökapil on kaks raamatuvirna. Ühes on “Leiutajateküla Lotte”, “Limpa ja mereröövlid” ja minu poja vaieldamatu lemmik – Feliks Kotta luulekogu “Mänguasjad”, mis on 1953. aasta trükk.

Teises kuhjas on Mika Waltari “Tõde Eestist, Lätist ja Leedust” ja Päevalehe “Eesti mälu” sarjas ilmunud Mari Möldre “Eesriie avaneb”. Olen Möldre mälestustes jõudnud 1914. aastani ja Karl Menningu lahkumiseni Vanemuise teatrist.

Viimase aasta jooksul olen lugenud peamiselt elulugusid. Jüri Järvet, Kaarel Ird, Urmas Kibuspuu. Ilukirjandusest on selles nimekirjas ainult Aadu Hindi “Tuuline rand”. Minu lemmikud, mida ikka ja jälle uuesti loen, on Stefan Zweigi elulood ja tema “Eilne maailm”. Ja luuletused – Doris Kareva, August Sang, Henrik Visnapuu…

Piret Rauk
Kuressaare Linnateatri
direktor

Print Friendly, PDF & Email