Juhtkiri: Saab hakkama küll!

Juhtkiri: Saab hakkama küll!

 

Vähe on neid inimesi, kes vaatamata rasketele aegadele ütlevad, et saab hakkama küll. Pigem on ikka nii, et raha on vähe, ilm on kehv, maa on kivine, valitsus on loll ja kõige lõpuks veel naabrimees või konkurent loobib kaikaid kodaratesse.

Paljudele tuleb vist üleüldse üllatusena, et Torgu vallas mõni põllumees on. See vald seostub kahjuks inimestele ajaloo keerdkäikude tõttu ikka vaid rahvast tühjaks voolamisega ning sellega, kuidas kõikide hädade ja murede kiuste seal mereäärsel maatükil kuidagi püütakse hakkama saada.

Talupidaja Maire Jõgi sõnastab tänases leheloos ellujäämise raudreegli: trotsida raskusi ja mitte käega lüüa. Kui ükskord on käega löödud, siis on hiljem juba raske uuesti vankri peale hüpata. Tuleb olla nutikas ja proovida erinevaid lahendusi. Üks teist toetamas.

Isegi kui just ropprikkaks ei saa, tuleb õnnelik olla, et hing on sees ja elu ilus. Sellised inimesed on palju õnnelikumad kui need, kes mammonat taga ajavad ja raha võimu ülimuslikuks peavad.

Print Friendly, PDF & Email