Saarlased alustasid purjetamise EM-i (1)

Saarlased alustasid purjetamise EM-i

Foto: Raul Vinni

Üleeile Tallinna lahel alanud Laser-klassi purjetamise EM-l alustas hästi Kaarel Kruusmägi (fotol), kes teenis esimeses sõidus oma grupis üle ootuste hea, 5. koha.

Kruusmägi enda sõnul sai ta vaikses tuules hea stardi ja rahulikult oma sõitu teha. Kogu sõidu kestel oli Kaarel Kruusmägi 4.–5. kohal, kuid vahetult enne finišit suutis teda napilt edestada mitmekordne maailmameister austraallane Tom Slingsby. “See on minu kogenematust arvestades supertulemus,” arvas Kruusmägi, olles välja sõitnud eestlaste esimese päeva parima tulemuse.

Esimese päeva teises sõidus lõpetas kehva stardi saanud Kruusmägi 43. kohaga ning kokkuvõttes paiknes esimese päeva järel 63. kohal, olles eestlastest teine. “Arvan, et tegin täna nii oma selle võistluse ühe parima kui ka kindlasti halvima sõidu,” märkis Kruusmägi ise. Ta lisas, et suurem osa võistlust on veel ees ja kõike võib juhtuda.

Eile pidid purjetajad udu tõttu pikalt ootama mereleminekut 5–6 meetrit sekundis puhunud tuules. Kokku osaleb Laser Standard klassis 148 sõitjat.
Teine Saaremaa Merispordi Seltsi purjetaja Liina Kolk võistles päeva jooksul tõusvas joones ning sai naiste Laser Radial klassis esimesel päeval 31. ja 21. koha. Kolk on kokkuvõttes 88 osavõtja seas 54. kohal.

Print Friendly, PDF & Email