Raegalerii näitusel asendatakse kaks maali

Raegalerii näitusel asendatakse kaks maali

Foto: Repro

Tänasest asendatakse Kuressaare Raegaleriis väljasoleval näitusel “Meri, rand ja Saaremaa Enn Kunila kollektsioonis” kaks Konrad Mägi maali “Mererand Saaremaal“ (1913–1914) ja “Saaremaa. Etüüd” (1913–1914), nagu oli varem kokku lepitud, kahe teise, samuti Konrad Mägi maalitud pildiga “Naise portree” (1922–1924, fotol) ja “Maastik” (1908–1910).

Asenduse tingib Enn Kunila ja Kumu kunstimuuseumi varasem kokkulepe eksponeerida Saaremaa näituselgi olnud Konrad Mägi kullafondi kuuluvaid teoseid Kumus näitusel “Neoimpressionismi jälgedes: Mägi ja Finch”.

Kuressaare Raegalerii näitusel on eksponeeritud 21 maalist koosnev valik (aastatest 1910–2007), mille autorid on Ants Laikmaa, Konrad Mägi, Andrei Jegorov, Roman Nyman, Nikolai Triik, Johannes Võerahansu, Richard Uutmaa, Eerik Haamer, Richard Sagrits, Evald Okas ja Olev Subbi.
Eeloleval reedel kell 17 korraldab kollektsiooni omanik Enn Kunila Raegaleriis huvilistele ekskursiooni ja kohtumisõhtu.

Maalinäitus on Raegaleriis avatud T–R kl 10–17 ja L kl 10–15 kuni 26. juunini.

Print Friendly, PDF & Email