Vilsandi valis Tätted või oli see vastupidi

Vilsandi valis Tätted või oli see vastupidi

VILSANDI ÜHENDAB: Mullu suvel, 9. vilsandlaste päevade ajal tundsid end kaassaarlaste hulgas hästi nüüdne Tartu ülikooli tudeng Kunter Tätte (vasakul), Margit Tätte ja Andrus Aumees.
Foto: Aare Laine

Tegelikult ei olegi ju sellel tähtsust. Või siiski? Kui inimesed tunnevad, et neil on ühes või teises kohas hea olla, siis on see koht neid omaks võtnud. Vilsandi saarel on Tätte pere ammugi kohanenud. Juba kümme aastat tagasi kirjutas kolleeg Viio Aitsam Maalehes tollal veel suveelanikest väiksel meresaarel Jaanist ja Margitist loo “Vilsandi aitab elada ja särada”.

Tabav pealkiri ja tore lugu. Kümne aasta eest on Margit Tätte Viio Aitsamile pihtinud, et ei taha Vilsandilt pikalt ära olla. Kui eelmisel suvel (1999. a – A. L.) laulu- ja tantsupeolt tulin, ei jõudnud Kuressaares bussi oodata, vaid võtsin takso. Papisaare sadamas viskasin kingad jalast ära ja heitsin selili. Siis tundsin, et miks ma ometi pidin linna minema, rääkis Margit.

Sel sügisel koos näitlejast sõbra Marko Matverega, ettevõtja Toonart Rääskiga ja purjetaja Raul Normakuga katamaraanil Nordea ümbermaailmareisi alustav näitekirjanik, näitleja, muusik ja Vilsandi saarevaht Jaan Tätte kohtus oma tulevasega siis, kui õppis tollases Tallinna pedagoogilises instituudis nullkursusel. Margit õppis samas kõrgkoolis tantsujuhtimist. “Mulle meeldis, kuidas ta tantsis,” on Jaan öelnud.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email