Muhu restoran avas uksed

Eile õhtupoolikust on külastajatele avatud Muhu südames Liiva külas endises meiereihoones asuv Muhu restoran.

Restorani rentinud, Pärnus sündinud, kuid kuus aastat Muhus toimetanud Toomas Rohtlaan, keda teatakse kui suvise Aljava küünikontserdi korraldajat, ütles, et põhjus, miks ta otsustas restoranis tegutsema hakata, on see, et talle on kokandus eluaeg selline hingelähedane teema olnud ja nüüd lihtsalt tekkis selline võimalus.

Menüü on restoranis täiesti uus. “Minu nägemus oli see, et toorainena kasutame võimalikult palju värsket ja kohalikku. Toidud on nii eestimaised kui ka meie lähinaabritelt pärit, ütleme, et on nii Skandinaavia kui ka Vene mõjutusi,” rääkis Rohtlaan.
Mis puutub esinejatesse, on tihe programm paigas: bändid, diskod ja plaadimuusika ning suvel kindlasti igas kuus live-esinejad. Järgmisel nädalal toimub restorani suurem avapidu.

Hoone rendile andnud OÜ Muhu Puidukoda suuromaniku Ain Kollo sõnul otsustati restoran rendile anda seni restoraniäri juhtinud Rene Kipperi surma tõttu. “Muhu Puidukoja omanikele on oluline, et Rene Kipperi töö vähemalt esimese hooga pooleli ei jääks ning hoones jätkuks restoranipidamine,” rääkis Kollo. Tema sõnul on viis aastat tegutsenud Muhu restoran majanduslikult plussis.

Ivika Laanet, Ain Lember

Print Friendly, PDF & Email