Miljonivargad taas kohtu ees (1)

Miljonivargad Ivar Meitern ja Mati Mändmaa, kes varastasid 37 kannatanult vara kokku pooleteise miljoni krooni ulatuses, seisavad sel sügisel taas kohtu ees süüdistatuna avaliku korra raskes rikkumises.

Meiternile, Mändmaale ja nende kolmandale kaaslasele Allanile on esitatud süüdistus avaliku korra raskes rikkumises vägivallaga grupi poolt ning relva või selle taolise eseme või lõhkeainega ähvardamise eest.

Avaliku korra raske rikkumine, milles neid kolme süüdistatakse, leidis aset 18. veebruaril 2009 Valjala vallas Kallemäe külas. Lisaks sellele kuriteole antakse Meitern kohtu alla veel ka süüdistatuna peksmises.
Mullu mais mõistis kohus Meiternile varguste eest kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Kuna Meitern oli aga 2007. aasta alguses vanglast tingimisi ennetähtaegselt vabastatud, mõistis kohus talle nüüd lisaks eelmise karistuse kandmata jäänud osa.

Kokku tuleb mehel trellide taga veeta neli aastat ja kolm päeva. Meitern kaebas talle varguste eest mõistetud karistuse edasi ringkonnakohtusse, kus ei ole veel otsust langetatud. Mändmaale mõistis kohus varguste ja politsei solvamise eest liitkaristusena kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse.
Hetkel on nad kinnipidamiskohas.

Print Friendly, PDF & Email