Juhtkiri: Mõrrad kaldale ja hambad varna (2)

Juhtkiri: Mõrrad kaldale ja hambad varna

 

Kastmõrra püügiaja vähendamine on kalurite arvates ebaõiglane. Keskkonnaministeerium näeb püügiaja lühendamise eesmärgina vaid räimevarude säilitamist. Et saarlased kastmõrraga suvekuudel ka tuulehaugi maale toovad, sellest justkui ei tahetagi aru saada.

Kalameeste hulgas üles kasvanud saarlasest keskkonnaminister paneb kalurid sundseisu, sest liiga lühikese etteteatamise aja tõttu pole neil enam võimalik mõrdu merest õigeks ajaks välja tuua. Millele siis loota? Inspektori inimlikkusele, kes sel juhul aga ka ise seaduserikkujaks osutub.

Meie riigis leviv mentaliteet, et täna muudame sellist seadust, mis puudutab väga paljusid inimesi, ja alates ülehomsest hakkame juba trahvima, on levima hakanud nagu paha haigus. Aga iga kopsakas trahv aitab ju riigikassat täita, eks siia see koer vist maetud olegi…

Print Friendly, PDF & Email