Kaarma maalinnal hoitakse täna kokku

Saare maakonna lauljad ja lauluhuvilised saavad täna kokku Kaarma maalinnal, kus toimub 49. maakonna laulupidu “Hoiame kokku”.

Külalisdirigendiks on seekord kultuuriminister Laine Jänes. Ivo Linna astub üles solistina laulus “Leib jahtub”.
Peol osaleb 56 kollektiivi, kokku 1400–1500 lauljat, kellest 544 on mudilased. “Silmad peaks särama ja raha peaks ununema,” lausus üks peokorraldajatest, Kaarma valla kultuurijuht Rein Orn Kadi raadiole. Kohapeal ei toimu mingit kaubandustegevust, müüakse vaid kavalehte, hinnaga 1 kroon.

Peorongkäik algab kl 16 Kaarma kiriku juurest. Kaasas kodust toodud laulutuli, tõrvik, mida kannab vallavanem. Maalinnal tervitavad kõiki pidulisi Irja Aardam karjapasunaga ja Mart Aardam torupilliga. Pärast tervitusi süütavad omavalitsusjuhid laulupeolõkke. Pidu toimub iga ilmaga. Kaasa võib võtta piknikukorvi.

Laulupeo korraldavad Saaremaa rahvakultuuriselts ja Kaarma vallavalitsus. Peo kunstiline juht on Veikko Lehto, lavastusbrigaadi juhivad Maire Sillavee ja Krista Lember ning korraldustoimkonda kuuluvad Rein Orn, Valve Heiberg ja Maris Rebel.

Print Friendly, PDF & Email