Lugeja kiri: Logo peab olema ka tikitav (2)

Olen aastaid tegelenud masintikkimisega ning tahan öelda, et Saare maakonna brändi tegemisel on unustatud üks lihtne tõsiasi. Kunstnikud küll armastavad teha huvitavaid kavandeid, kuid ei mõelda näiteks sellele, kas see kujund on tikitav, kas seda on võimalik puidu peale põletada või metallile graveerida.

Kindlasti on mainekujunduses oluline logo või muu märgi kunstiline tase, kuid seda peaks kindlasti arutama ka tehnilise töö tegijatega. Kas kujutatakse ette, kuidas on võimalik mitmevärvilist logo tikkida fliisile? Kindlasti soovitakse ju teha logoga T-särke, kuid unustatakse, et tootmises tuleb iga värvi jaoks teha eraldi trükiraam, mis lisab tootele hinda.

Samalaadne probleem kerkis üles Elioni värvilise logoga, mida nüüd kasutatakse just eelpool nimetatud põhjusel ühevärvilisena.
Kui vaadata näiteks automarkide logosid, siis nende väljatöötamisel töötavad koos nii kunstnikud kui ka disainerid ning neid logosid on võimalik kasutada kõikvõimalikul moel – olgu siis paberil, puul, riidel või lasta need kas või Tauno Kangrol metallist valmis teha.

Saarte Hääle pakutud Ö-tähe kujuline bränd on kahtlemata parem, ehkki ka sellel on omad probleemid.

Ago Alliksaar
Tallinna firmast Tikand OÜ

Print Friendly, PDF & Email