Hiina keelt soovib õppida 29 noort (1)

20. mai seisuga on Kuressaare gümnaasiumi 10. klassi astujatest avaldanud soovi õppida hiina keelt 29 noort, ütles kooli õppealajuhataja Maidu Varik Saarte Häälele.

“Panime sellekohase küsimuse sisseastumisankeeti,” täpsustas Varik, kelle sõnul soovib tänavu Kuressaare gümnaasiumis oma haridusteed jätkata 150 õpilast 20 erinevast koolist. “Eks maakonna koolid ole vahest kõik esindatud, kuid avaldusi on tulnud ka Tallinnast, Lihulast ja Laulasmaalt,” sõnas õppealajuhataja.

Et 2010.–2011. õppeaastal avatakse koolis kolm kümnendat klassi, kuhu mahub 108 õpilast, siis umbes klassitäie jagu soovijaid Kuressaare gümnaasiumisse enam ei mahu. “Umbes sama suurusjärk on meil igal aastal ukse taha jäänud,” tõdes Varik, lisades, et 22. juuniks on pilt juba selge.

Hiina keelt hakatakse Kuressaare gümnaasiumis õpetama kolmanda võõrkeelena koostöös Hiina Rahvavabariigi suursaatkonnaga. “Leping on sõlmitud, kuid kes õpetama tuleb, me veel ei tea,” märkis Varik.

Print Friendly, PDF & Email