Aprilli sünnid lõid tosina aasta rekordi (2)

Aprillis registreeriti Saare maakonnas 30 lapse sünd. Maavalitsuse kantselei nõuniku Avo Levisto sõnul sündis 14 poissi ja 16 tüdrukut.

Aasta esimeses kvartalis oli sündide arv suurim alates aastast 1998, sellest hoolimata on maakonna elanikkond jäänud väiksemaks 129 inimese võrra – sellest kolmandik on tingitud negatiivsest iibest, kaks kolmandikku negatiivsest rändesaldost.

Elanikkond on Levisto sõnul suurenenud vaid Kaarma (+49) ja Pöide vallas (+2). Aprillikuu lõpus elas maakonnas 35 758 inimest, neist Kuressaares 14 857.
Aprillikuus registreeriti Saare maakonnas 6 abielu, neist üks vaimuliku poolt. Ühe abielupaari kooselu lõpetati aga ametlikult. Levisto märkis, et tänavu esimeses kvartalis sõlmiti maakonnas kokku 17 abielu (neist 2 vaimuliku poolt) ning lahutusi oli 12.

Läinud kuul registreeriti maakonnas 35 surma, esimeses kvartalis kokku läks igavikuteele 169 inimest.

Print Friendly, PDF & Email