Kuressaare linnastaadioni tarbeks on olemas 32 miljonit krooni

Saare maakonnas on KOIT-kava projektidest vabanenud nii palju vahendeid, et Kuressaare linnastaadioni tarbeks küsitud rahasumma on põhimõtteliselt olemas. Nüüd peab Kuressaare linn teada andma oma valmisolekust see projekt realiseerida.

Saare maakonna eelistusena KOIT-kavasse esitatud Kuressaare linna projekt “Kuressaare staadioni rekonstrueerimine” määrati 2009. aasta lõpus 2009–2012 reservnimekirja, kuna küsitud 33,8 miljonit krooni hetkel ei olnud. Nüüd vabanenud summade arvelt on olemas 32,4 miljonit ning siseministeeriumi hinnangul võib see summa suureneda, kui vahendeid veel vabaneb.

Kuressaare linnapeale saadetud kirjas pärib regionaalminister Siim-Valmar Kiisler: “Palume infot ja kinnitust, kas olete eelnimetatud toetussummat ning linna olemasolevat võlakoormuse mahtu arvestades valmis realiseerima eeltaotlusega kavandatud tegevusi ja vajadusel leidma ka puudujääva osa täiendavate omavahendite näol.”

Omafinantseeringu määr on projektis minimaalselt 15% ehk siis nimetatud summa puhul tuleks linnal panustada nelja miljoni krooni ringis.
Kuressaare jaoks võibki saada komistuskiviks just omafinantseering. Laenu linn enam võtta ei saa ning abilinnapea Kalle Koov on varem öelnud, et laenuvõtmist ei ole plaanis olnudki.

Praegu puhkusel viibivat linnapead asendav abilinnapea Mati Mäetalu ütles, et linnavalitsus vastab ministeeriumile kindlasti positiivselt. “Me tahame staadioni ehitama hakata,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email