Eela Saat – kindla käe ja täpse silmaga

Eela Saat – kindla käe ja täpse silmaga

LEMMIKUTEGA: Eela lemmikuteks on koerad. Tegelikult on neid koguni neli. Kuna lapsed suured ja kodust kaugel, annavad pekinglased võimaluse kellegi eest hoolitseda.
Foto: Erakogu

Eela Saat on Paide juurtega Muhu naine. Sõbrad-tuttavad usuvad, et teda võib nõnda tituleerida, sest nii mõnelegi on üllatuseks, et Eela polegi päris muhulane. Hoopis Muhu saarele mehele tulnud. Ta on selline omapäi nokitseja, kes suudab ikka ja jälle üllatada.

Viimane, millega Eela rahvast rabas ja endast rääkima pani, oli Piiri rahvamajas üles seatud käsitöönäitus, kus silma jäi neli pilti. Kahe meetri kauguselt nagu maalid, astud sammu lähemale – hoopis ristpiste! Ja autoriks… meie Eela, keda me siiani oleme tundnud Kaitseliidu esilaskurina! Julgen siinkohal kirjutada just nõnda, sest kokkupuutepunktid meie elus on olnud just nimelt Naiskodukaitses.

Võtan telefoni ja helistan Eelale, sest mulle tundub, et olen leidnud omade seast just selle, kellest tuleb ka teistele teada anda, kellest kirjutada, sest iial ei saa küllalt toredatest inimestest – just neist peabki lehelugusid tegema.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email