USA sõjaväelased andsid vägeva kontserdi (1)

USA sõjaväelased andsid vägeva kontserdi

KLARNETIDUO: Soleerivad Doris Herri ja Yevgeniy Levin.
Foto: Avo Malm

Kolmapäeva õhtul pakkusid USA armee Euroopa orkester ja koor eesotsas dirigentide kolonelleitnant Beth T. M. Steele’i ja kapten Daniel Toveniga Kuressaare spordikeskusse kogunenud publikule särava ja üllatuslikult mitmekesise kontserdi.

Kava oli tõesti kirev, sisaldades nii klassikat ja marsiviise kui ka džässi, muusikalilugusid, filmimeloodiaid. Klassikasõpru rõõmustasid Gioachino Rossini “Skertso orkestrile”, “Vürstide rongkäik” Nikolai Rimski-Korsakovi ooper-balletist “Mlada” ja muidugi sama “Võimsa rühma” traagilise saatusega helilooja Modest Mussorgski tsükkel “Pildid näituselt”.

Marssidest kõlasid Peter J. Wilhousky “Vabariigi lahinguhümn”, mis ju eestlase kõrvale ülituttav, kuigi teistsuguste sõnadega; tšehhi helilooja Julius Fučiku populaarne tsirkusemarss “Välk ja pauk”, kummardusena võõrustajatele eesti helilooja Siimon-Miido “Diviisi marss” ja loomulikult kontserdi lõpupalana kõlanud J. P. Sousa “The Stars and Stripes Forever”.

Koos orkestriga üles astunud väikese koori lauljad tõestasid end ka vägagi võimekate solistidena ja meisterlike tantsunumbrite sooritajatena, pakkudes publikule väikese valiku Kanderi ja Ebbi muusikalist “Chicago”.
Suurepärase hingemineva sooloetteaste tegi ka orkestri flöödimängija 1. klassi seersant Jennifer Staggs, lauldes kantritähe Patsy Cline’i kunagist hitti, Willie Nelsoni “Crazy’t”.

Mind kui džässisõpra vaimustas muidugi orkestri jazz-bänd ning andeka klahvpillimängija ja võimeka arranžeerija seersant M. A. Webbi Chick Corea ja Gershwini töötlused ehk siis palad “Spain” ja “I’ve Got Rhytm”.
Tõeline hea-tuju-kontsert oli esimesel soojal Kuressaare kevadpäeval.

Print Friendly, PDF & Email