Tiit Tilk üllitas 10. arvutiõpiku (5)

Tiit Tilk jõudis raamatuni, mis aitab sõbraks saada operatsioonisüsteemiga Windows 7.

160-leheküljeline raamat “Arvutikursus Windows 7” on Tilga sõnul mõeldud taas päris algajatele, kuid sisaldab samas tunduvalt rohkem, kui algajate kursusel tavaliselt läbi jõutakse võtta.
Arvutiõpetaja Tiit Tilk, kes on pälvinud ka 2009. aastal maakonna aasta koolitaja tiitli, tunnistab, et parimad osad sünnivad raamatusse materjalist, mida on korduvalt klassis läbi tehtud.

10 erinevat arvutiõpikut kirjutanud Tilk märgib, et tasulisi kursusi ei ole ta enam ammu korraldanud. Süsteem, kus muudeti töötute koolituse põhimõtteid ja koolituse asemel suunatakse tööpraktikale, on paljudele saarlastele arvutiga suhtlemise algtõdesid õpetanud mehe hoopistükkis töötuks jätnud. Inimestele pakutakse ka palju tasuta arvutikursusi, nagu näiteks “Vaata maailma” ja “Ole kaasas”, kuigi need ei pruugi alati arvestada kõikide õppijate tasemega.

Tiit Tilgal siiski paar ideed on. Ta usub, et vihmased suveilmad võiksid inimesi arvutikoolitusele tuua küll. Ühe suunana näeb ta koolitust, mis oleks mõeldud lastele, kes aitaksid arvutiasjanduses oma vanemaid. See oleks lühikursus, kus õpitaks arvuti häälestamist täiesti nullist.
“Windows on oma olemuselt nagu lohakalt hooldatud koduaed, mis võib kevadeti paista puhas ja korras, kuid suve arenedes kipub juba umbrohtuma. Uue värske kevade toob arvutisse Windowsi ja vajalike programmide uuesti paigaldamine,” ütleb mees, kes on arvatavasti Eestis enimkasutatud arvutiõpikute autor.

Print Friendly, PDF & Email