Juhtkiri: Sooja leiba, mõtelge… (1)

Juhtkiri: Sooja leiba, mõtelge…

 

Sooja leiba saab Saaremaa pagarite käest juba ammu osta, aga meil polnud teavet, kust leivavili pärit on. Teada on küll see, et põllumehed on rukki kasvatamisest suuresti loobunud just seetõttu, et ei tasuvat ära. Seega saame küll pakendilt lugeda, et Saare Leib või Karja Pagar, aga seda vaid toote valmistamise koha ja meistrite nime mõttes.

Kui sinna lisada aga juurde, et leib on tehtud Saaremaal kasvatatud rukkist, millest jahu on jahvatatud kohapeal, küllap siis saame taas au sisse tõsta tõelise saaremaise leiva. Sellise, mis läheb kaubaks päris oma nime ja näoga. Tänasest lehest saame teada, et ettevõtlik viljakasvataja jahvatab leivajahu kõigi meie pagarite tarbeks ja kavandab kodus küpsetajate jaoks rukkijahu müügivõrku saata ka väikepakendis.

Eelista saaremaist!

Print Friendly, PDF & Email