“Õhtusöök viiele” suvesaadetes astuvad võistlustulle saarlased (21)

“Õhtusöök viiele” suvesaadetes astuvad võistlustulle saarlased

SAAREMAISED KODUKOKAD: Järjekorras teine kodune kokasaade võeti linti Meelis Juhandi juures Tehumardil, kuhu kõik kaasosalised uhke menüü ootuses eile kokku kogunesid. “Põnevad inimesed, hõrgutavad road ja uued suhted – kõik see koondub ühe laua taha viiel järjestikusel õhtul,” kirjeldavad saatetegijad ise oma kokandussaadet. Iga nädala parim kodukokk saab rikkamaks väärika auhinna võrra.
Foto: Peeter Kukk

Söögivalmistamise saate suveseeria teeb taas otsa lahti juba mai lõpus ning kindlasti on uusi saateid kena kodune vaadata just saarlastel, sest sel korral osalevad seal Saaremaa omad inimesed.

Saadete ülesvõtmisega tehti algust möödunud pühapäeval ja terve selle nädala on võttegrupp Saaremaal. Esiviisikust esimene toiduvalmistaja, kelle juurde võistlejad kogunesid, oli Anne Tootma, kes võõrustas külalisi oma kunstistuudio galeriis. Tootma “saatusekaaslased” saates on Jaanika Rikko, Airi Tarvis, Rein Lember ja Meelis Juhandi.

Anne Tootma märkis Kadi raadio “Keskpäevatunnis” telesaate salvestusest muljetades, et saates pannakse suurt rõhku siiski söögitegemisoskusele. “Selle peale ma nii väga ei tulnud, sest ma mõtlesin kõigi muude asjade peale, nagu kunstnik ikka mõtleb,” naeris ta. “Mõtlesin, et see söök käib sinna juurde natuke naljana, aga tegelikult on see ikka kokasaade ka.” Kuigi saate valmimise juures tuleb toiduvalmistajatel arvestada, et kaamera jälgib neid pidevalt, ei seganud see Tootma sõnul teda üldse. “Kõik sujus nii loomulikult,” kinnitas ta.

Millised punktid talle toitude eest anti, ei teadnud ta aga öelda ning kinnitas hoopis, et kõik saates osalejad saavad punktisummad teada alles siis, kui saade eetris on. Esimene suvesaade jõuab kõigi vaatajateni juba 31. mai õhtul.

Print Friendly, PDF & Email