Mereväelased võõpasid väikelastekodu

Mereväelased võõpasid väikelastekodu

KOOSTÖÖ: Värvimistööd käisid Admiral Cowani meeskonnal koos väikelastekodu kasvandikega. Fotol on juhendaja rolli endale võtnud Admiral Cowanil aega teeniv madrus Siim Kärner.
Foto: Raul Vinni

Kuressaare linna sünnipäevale saabunud Eesti mereväe miinijahtija Admiral Cowan meeskonnaliikmete käe läbi said Kuressaare Väikelastekodu ruumid värskema ilme.

Admiral Cowani meeskonna suhtlemine väikelastekoduga on saanud juba traditsiooniks. Sel aastal rakendas meeskond end rõõmuga tööle maja ilusamaks muutmisel.

“Juhtus nii, et olime just saanud oma sponsorilt Eesti Merelaevanduselt värve ja vahendeid,” ütles väikelastekodu juhataja Ene Amos. Admiral Cowani komandör vanemleitnant Janek Naur lisas, et nad olid enne Kuressaarde tulekut uurinud lastekodust, et mida võiks meeskond teha või kuidas aidata, ning juhataja pakkunud välja, et mereväelased saaksid maja natuke kõpitseda. “Siin olid vahendid, meil olid töökäed,” märkis komandör Naur, et selline ettepanek sobis meremeestele hästi.

Laupäeva hommikul kell 9.30 hakkas pea paarkümmend mereväelast tööga pihta. Koos lastega värviti naeru ja jutu saatel koridore ning võõbati üle ka mõni tuba, nii nagu juhataja käske jagas. Osa meeskonnaliikmeid oli rakendatud aiatöödel, keset lastekodu hoovi olnud mullahunnik veeti kärudega vajalikesse kohtadesse laiali.

“Hakkame lõpetama ka,” ütles komandör Naur kella poole kahe paiku, endal värvised käed puusas, meeskonna kätetööd vaadates.
Lastekodu pakkus mereväelastele pärast töötegemist kringlit ja kohvi.
2008. aastal seni miinijahtija Sulev vööri ehtinud Kuressaare linna vapi üle võtnud Admiral Cowan seisis Roomassaare sadamas alates reedest kuni eilse hommikuni. Lahtiste uste päeval käis laeval ligi 400 inimest.

Meeskonnaliikmed ise külastasid lisaks väikelastekodule linna sünnipäevakontserti ja osalesid Kuressaare linnajooksus. Admiral Cowani meeskonda kuulub 36 liiget.

Print Friendly, PDF & Email