Lauamängijad lõpetasid hooaja paarismänguga

Lauamängude mitmevõistlejad lõpetasid 2009/2010 hooaja läinud laupäeval, kui Kuressaare lauatenniseklubi Tops viis läbi maakonna lahtised meistrivõistlused paarismängus.

Kui viimase 15 aasta jooksul on sellel turniiril osalenud 5 kuni 9 paari, siis erandiks ei olnud seegi kord – võistlusteks registreerus 12 osavõtjat ehk 6 paari. Kahju oli vaid sellest, et üle hulga aja ei olnud mandrimehi erinevatel põhjustel osalemas. Turniiri taset see aga ei mõjutanud, sest kohal olid pea kõik maakonna paremad mängijad.

Teatavasti on lauamängude mitmevõistlus üks väheseid alasid, kus Saare maakonna mängijaid erinevates soo- ja vanuseklassides stabiilselt vabariigi meistrimedalitega tunnustatakse. Ei saa mainimata jätta ka seda, et viimasel seitsmel aastal on maakonna koondis võistkondliku esikoha saavutanud kuuel korral!

Teist aastat järjest saavutasid maakonna parima paari tiitli Rein Kirst / Villu Kallas (mõlemad Kuressaare LTK Tops), kes kogusid 60 punkti 80 võimalikust. Kuigi Andres Kuusk (Saaremaa maleklubi) ja Gunnar Usin (LTK Tops) oli ainus paar, kes lõpetas turniiri matšikaotuseta, jäid nad lõppkokkuvõttes võitjatest maha 2,5 punktiga ja pidid leppima hõbemedalitega. Nimetatud paarid kohtusid loosi tahtel kohe turniiri esimeses voorus, kus peale jäid Kuusk/Usin tulemusega 10 : 6, kuid turniirisüsteemis peetud võistlusel suutsid Kirst/Kallas teisi vastaseid ülekaalukamalt alistada kui Kuusk/Usin.

Esmakordselt saavutasid maakonna meistrivõistluste paarismängu medali Tiia Müürisepp / Olev Kiirend (39 p; mõlemad LTK Tops), kes tihedas rebimises isa-poja “tandemiga” Hain Vaher / Meelis Vaher (Saaremaa kabeklubi) lõpuks peale jäid (omavaheline mäng 9,5 : 6,5 ainsale segapaarile Müürisepp/Kiirend).

Alavõidud jagunesid alljärgnevalt: välkmale – Kirst/Kallas ja Kuusk/Usin (17 p 20 võimalikust); välkkabe – Kirst/Kallas (17 p 20-st); koroona – Kirst/Kallas ja Müürisepp/Kiirend (12 p 20-st); lauatennis – Kuusk/Usin (18 p 20-st).

Print Friendly, PDF & Email