2010. aasta jalgpallimeistrid selgitati taas Lümandas

Kui õppeaasta alguses plaanid paika pandi, ei osanud keegi arvata, et kevadel tuleb koolide meistrid selgitada jalgpalliplatsil väga sügisestes tingimustes.

Nii see 4. mail Lümandas just juhtus. Viis neidude ja kümme noormeeste võistkonda hakkas palliplatsil vastastikku mõõtu võtma tibutavas vihmas ja viludavõitu tuules.

Selle õppeaasta parimad jalgpallurid õpivad Salme põhikoolis ja Saaremaa ühisgümnaasiumis. Andre Anise käe all harjutanud tüdrukud näitasid ilusat söödumängu ja oskasid lüüa ka väravaid. Meistriks tulid Mirge Arge, Laura Põld, Pirit Õun, Annemari Pruul, Heddi Pruul, Maria Trave, Kärt Mere ja Viktooria Saveljeva.
SÜG-i esindasid Jüri Põld, Lauri Põld, Theodor Kaljo, Sander Sepp, Joonas Jõgi, Artur Loorpuu, Kristo Õunap, Geiro Kõiv ja Tanel Aeg; õpetaja Aime Metsmaa.

Teise koha medalid läksid maakoolidele – Lümandasse ja Kärlale. Lümandat esindasid Helena Kuivjõgi, Marie Elis Kuivjõgi, Kaisa Tamm, Kati Aedmäe, Krista Tuuling, Piret Mägi, Kätlin Kask ja Kristel Tikerperi; õpetaja Urve Vakker. Kärla meeskonnas mängisid Vilmar Uljas, Teet Rekand, Janno Õunpuu, Romet Raun, Karol Pakkas, Janar Tänak, Geinri Lõoke, Gerald Lõoke, Kusti Aasaväli; õpetaja Maret Arge.

Kolmanda koha medalid said Muhu tüdrukud ja Kuressaare gümnaasiumi poisid. Muhu võistkonda kuulusid Maarika Oidekivi, Tiina Seo, Katrina Lang, Siiri Saks, Liisa Uutsalu, Karina Lõbus, Agnes Äkke ja Eleriin Lees; õpetaja Mati Rüütel. KG meeskonnas mängisid Alari Saar, Mait Erlenbach, Mihkel Aavik, Denis Losnikov, Priit Aavik, Johan Vahter, Siim Pildre, Tomek Lõoke ja Mario Stern; õpetaja Johannes Kaju.

Tütarlaste turniiril osalesid veel SÜG-i ja Kärla naiskond ning noormeeste turniiril Orissaare, Lümanda, Valjala, Muhu, Salme, Kahtla ja Kaarma. Kakskümmend üheksa õpilast lõid kahekümne viies mängus nelikümmend üheksa väravat. Kokku osales kümne kooli viisteist võistkonda saja kolmekümne õpilasega. Kohtunikena tegutsesid Kaarel Mai ja Sander Laht, Merlin Ader ja Mihkel Raud.

Karikad ja medalid oli välja pannud Saaremaa valdade spordiliit, turniiri toetasid Lümanda kool ja vald.

Print Friendly, PDF & Email