Mäe talu vahtrapuu läks suitsema

Leisi vallas Luulupe küla Mäe peres juhtus läinud nädalal uskumatu lugu – lõkkest sädeme saanud vana ja väärikas vahtrapuu hakkas suitsema ja oksi maha laskma.

Hommikul kella poole kümne paiku süüdatud lõkkest lendasid sädemed samas lähedal seisvale vanale õõnsale vahtrale, nii et puul hakkas linnu- ja putukaaukudest suitsu tulema ja oksad maha potsatama. “See kõik käis suhteliselt kiiresti, sest juba päeval kella poole kahe ajal oli meil naabrite abi vaja,” ütles Mäe talu perenaine Raja Saarte Häälele. “See oli täiesti uskumatu,” rääkis naine. Ehkki tema abikaasa istus lõkke
ääres ja valvas, ei osanud ta aimata, et mürakas puu võib kuidagiviisi tuld võtta.

“See oli vana puu, aasta-kaks oleks ta veel püsti seisnud, siis oleks pidanud ikka maha võtma,” ütles Raja, lisades, et tõenäoliselt sai puu kunagi istutatud keldri juurde päikesekaitseks. “No tüvi oli enne harusid oma 10 meetri kõrgune, igal juhul redeliga üles ei pääsenud. Kokku võis ta kõrgus olla 25 meetrit,” rehkendas perenaine, kelle sõnul õnnestus vahtra ümbert kinni võtta vaid kahekesi.

“No mina ei kujuta ette, kuidas see tuli sinna puu sisse sai, sest lõkkes ei hakanud üldse oksad põlema. Hea, et naabriperes olid ka mehed kodus, said appi tulla ja puu maha võtta,” imestas naine, lisades, et puuoksad hakanud muudkui pots ja pots maha kukkuma. “Igal juhul oli see õnnelikult lõppenud asi,” konstateeris ta.

Print Friendly, PDF & Email