Lugeja kiri: “Teeme ära” talgupäev Saaremaa invaühingus (1)

Saaremaa invaühingu arhitektuuriliselt kaunis ja varem veidi räämas olnud maja Kuressaares Suur-Sadama 49 sai 1. mail pealinnast tulnud talguliste abiga värske ilme. Päikseline ilm soosis tegutsejaid, kohal oli 25 talgulist.

Eesti reumaliidu initsiatiivil Kuressaarde kogunenud inimeste töö tulemusel saadi lahti võsast ja talvel tekkinud oksarisust, võeti maha paar murdunud puud ja tehti haljastustöid. Talgulised parandasid ära aia, korrastasid nii maja ümbruse kui ka sisemuse. Kõige keerulisemaks osutus suure õunapuukännu juurimine.

Kõikidel töödel lõid kaasa Eesti reumaliidu juhatus koos vabatahtlikega Tallinnast ja eelmisel sügisel Kuressaares loodud Saare reumaühing. Kõige noorem talguline oli 1,5-aastane. Tuju oli hea, tööd jagus kõigile ja ka talgusupp maitses ülihästi. Talgujuht Grete Põldemaa sõnul tehti talgupäevaga ära kõik planeeritud tööd. Enamik noorematest talgulistest lustis samal õhtul veel Kuressaares simmanil.

Eesti reumaliit tänab abi eest AS-i Neste, AS-i Tere, OÜ-d Rigual, E-Team OÜ-d, Bauhof Saaremaa osakonda, AS-i Pere ja Tehumardi puhkekeskust.

Mari Levo

Print Friendly, PDF & Email