Kunstiakadeemia plaanib Muhusse arhitektuuriparki

Muhu vald otsustas loobuda Tamse külas asuva Tähe maaüksuse taotlemisest munitsipaalomandisse, kuna külaelanikud ei soovi selle kujundamist külaplatsiks. 2,33 hektari suurusest maalapist on huvitatud aga Eesti kunstiakadeemia (EKA), kes tahab rajada sinna arhitektuuripargi ja spordiväljakud.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ütles Saarte Häälele, et vald nõustub maaüksuse jätmisega riigi omandisse. “Külaplatsi rajamisest nimetatud kinnistule on loobutud just külaelanike endi soovil ja initsiatiivil, sest külal on juba väljakujunenud kokkusaamise plats olemas,” selgitas Liitmäe.

Ta märkis, et küla seisukoht oli määrav ja selleks pöörduti külavanema poole, kellelt tuli ka vastus, et küla ei ole Tähe maaüksusele külaplatsi rajamisest huvitatud. Kohalike asemel on suurt huvi üles näidanud aga EKA. 
“Kunstiakadeemia poolt on huvi rajada maaüksusele mõned kaasaegsed aastaringselt avatud arhitektuuriliselt huvitavad paviljonid, mis on mõeldud tudengitele varjualuseks, kus joonistada, maalida, lõõgastuda, ning samuti võivad neid kasutada külaelanikud,” rääkis vallavanem. Ka on EKA-l plaanis rajada mõned kõigile avatud spordiväljakud.

Vallavanema sõnul saab EKA oma plaane ellu viima hakata siis, kui nimetatud maaüksus on jäetud riigi omandisse.
“Praeguste plaanide kohaselt rekonstrueerib EKA neile kuuluva Tamse koolimaja aastatel 2014–2016 täies mahus ning vald on kindlasti huvitatud koostööst nendega senisest suuremas mahus,” kinnitas Liitmäe.

Lisaks EKA-le plaanib Tamse külas laienemist ja arengut ka Rene Buschi tennisekool, kes otsib vallavanema sõnul praegu aktiivselt rahastamisallikaid.

Print Friendly, PDF & Email