Juhtkiri: Poolik lahendus (1)

Juhtkiri: Poolik lahendus

 

Eile siis selgus lõpuks, et Ruhnu saab laevaliikluse. Maanteeameti poolt parimaks transpordikorraldajaks tunnistatud Saare maavalitsus lootis küll saada vedajaks Soomes asuva laeva Lohi, kuid paraku läks nii, nagu läks. Mida ruhnlased juba ette kartsid.

Saab öelda, et laevaühendus on küll olemas, kuid kaugeltki mitte selline, nagu ruhnlase soov. Siiani on ruhnlased oma kaugemalt tulnud külalised vastu võtnud suuresti Pärnust tulevalt laevalt. Nüüd jääb küsimärgiks, kas rahvas ka Roomassaarest väljuva laeva nõndasamuti üles leiab. Mandrilt tulevad turistid kindlasti mitte. Ehkki Ruhnu jaoks on maakonnakeskus Saaremaal, on saare elu suhteliselt palju seotud Pärnuga ning sestap teebki ruhnlasi kurvaks, et tänavu suvepealinnaga ühendust ei tule.

Vanarahvas ütles küll, et parem pool muna kui tühi koor, kuid iga asja puhul see ei kehti. Õnneks on riik lubanud Ruhnu liinile laeva ehitada. Mis muud, kui jääme selle lubaduse täitumist ootama.

Print Friendly, PDF & Email