Juhtkiri: Sõnast ja sarvest

Juhtkiri: Sõnast ja sarvest

 

Kui palju on õhatud, et oleks ometi Saaremaa piirivalvuritel oma helikopter. Saaks haigeid Tallinna viia ja ilmavangi jäänud teiste saartega ühendust pidada.

Kahe ja poole aasta pärast peaks lennumasin koos angaari ja uue kordoniga siin olemas olema. Kahjuks on juba enne, kui majad valmis, asja ümber tekkinud kerge segadus. Kui lugeda siseministeeriumi ettepanekuid ehitiste lähteülesande koostamiseks, kumab kirjast läbi, et paljusid asju, mis peaksid nagu loomulikult olemas olema, polegi nagu vaja.

Miks on merepiirivalvele koera vaja? Miks on emandat vaja? Nii palju ruume pole vaja ning kas ikka eraldi riiete kuivatusruumi on vaja? Need on vaid mõned näited. Kui asja uurisime, hakkas ministeerium selgitama, et päris nii need asjad ikka pole. Koer ja emand peaksid ikka olema. Samuti leitakse kõigile piisavalt ruumi.

Loodame, et siseministeerium ei andnud vastuseid vaid ajakirjanduse huvi mahasurumiseks. Ootame ikka maja, kus meie piirikaitsjatel ja lennusalgal oleksid korralikud tingimused, mis võimaldaksid oma tööd teha parimal tasemel.

Print Friendly, PDF & Email