Riida lustlikku meelt jagub nii omadele kui võõrastele

Riida lustlikku meelt jagub nii omadele kui võõrastele

“AMEERIKLANNA” JAAPANI SUVENIIRIGA: Ameerika giidid on varustatud just niisuguse koti ja rätikuga, nagu Riida Kask demonstreerib koos jaapanlaste kingitud meenega.
Foto: Aare Laine

Kuressaares sündinud, kasvanud, koolis ja tööl käinud Riida Kase – kes eeloleval suvel tähistab koos oma keskkooliaegse klassivenna Hannoga poole sajandi möödumist abiellumispäevast ehk teisisõnu jõuavad nad kuldpulmadeni – head tuju ja särtsakust jagub nii omadele kui võõrastele. Pere liikmeiks peab Riida lisaks abikaasale ja kahele täiskasvanud lapsele ka väimeest ja miniat ning nelja lapselast. Võõraste sekka läheb Riida igal suvel, olgu nad jaapanlased, ameeriklased, hiinlased, venelased või kes iganes. Riida Kask on Saaremaa üks staažikamaid giide.

Tegelikult on kodusaare turistidele tutvustamine vaid üks osa hakkaja saare naise mitmekülgsest tegevusest. Rahvatants, genealoogiaseltsi tegevuses kaasalöömine, Saaremaa merekultuuri seltsis osalemine, kodu- ja ajaloo-alased uurimised, sealhulgas Kudjape kalmistule maetud kultuuri- ja haridustegelaste, kuulsate meremeeste ning teiste toonela teele läinud tuntud inimeste matmispaikade kaardistamine jne.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email