Orissaare tahab teeääred võsast puhtaks rookida

Orissaare vald tahab teeääred võsast puhastada, et külateed kiiremini kuivaksid ja seega vähem laguneksid.

Orissaare vallavanema Aarne Põlluääre sõnul aitab teeäärte tihe võsastumine kaasa teede lagunemisele, kuna õhk teedel praktiliselt ei liigu ja niisked teed lagunevad kiiremini. Iga aastaga lisandub aga vallaelanikelt järjest rohkem kaebusi lagunenud teede kohta.

14. aprilliks on vallavalitsus kutsunud külavanemad olukorda arutama, et kõige murettekitavamad külavaheteed kaardistada ja seejärel leida ettevõtja, kes on valmis võsaraiumistöö ära tegema. “Meile on tulnud konkreetseid pakkumisi ettevõtjatelt, kes sooviksid seda tööd teha ja nende tasuks oleks seesama mahavõetud võsa,” rääkis vallavanem.

“Võsast teeksid nad hakkpuidu ja selle müügist saaksid tulu, aga see eeldab muidugi kokkuleppeid maaomanikega,” selgitas Põlluäär.

Print Friendly, PDF & Email