Karjääripäev õpetab valima

Erinevalt eelmistest aastatest pakub tänavu 9. aprillil toimuv Orissaare gümnaasiumi 3. karjääripäev tegevust kogu kooliperele.

Gümnaasiumi karjäärikoordinaatori Riina Aljase sõnul on varem vaid vanemaile kooliastmeile mõeldud teabepäevale lubanud seekord tulla mitme eluvaldkonna esindajad. Karjääripäeval kohtuvad õpilased huvitavate inimestega, kes räägivad endast, oma tööst, õpingutest, oma eluarusaamadest, aktiivsusest ja paljust muustki.
Nõusoleku õpilastega kohtuma tulla on andnud näiteks fotograaf Mihkel Maripuu, ajakirjanik Liis Auväärt, ettevõtja Kristjan Kana, geodeet Veiko Viil, laulja Helen Oll jt.

1.–6. klassi õpilaste mängu-, jutu- ja tegevustoad, kus kohtutakse OG vilistlaste Anneli Kaljuste ja Martti Nõuga, avatakse spordihoones, suuremate keskus jääb koolimajja, kus külalised ootavad õpilasi mitmes erinevas töötoas. Nende hulgast saab iga õpilane valida kaks talle huvipakkuvat ning selle alusel moodustuvad kindlaks määratud suurusega grupid, mille täitumusel kehtib põhimõte “kes ees, see sees”.
Kui esimesena väljavalitud grupp on juba täis, tuleb õpilasel valida mõni muu. Igast töötoast käib läbi kaks õpilasrühma.

“Kui hilise valiku tõttu on satutud valesse töötuppa, siis saadakse teada, mida nad edaspidi teha ei taha, ja see on ju samuti kogemus,” rääkis Riina Aljas.

Print Friendly, PDF & Email