Haigekassa kärbib haigla eelarvet

Haigekassa on Kuressaare haigla eelarvet kärpinud viimase kahe aastaga kokku ümmarguselt 10 protsenti, mis rahaliselt teeb umbes 11 miljonit krooni, ütles haigla juht Viktor Sarapuu, kelle sõnul oleneb haigekassaga sõlmitav leping nii ravijuhtudest kui ka töömahtudest.

Haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel nentis, et tänavu vähenes Kuressaare haiglal lepinguline summa eelmise aastaga võrreldes 7,6 protsenti (koos valvekuludega 8,4 %).
Üldiselt muutusid üldhaiglate lepingumahud üle riigi Koppeli sõnul 7–8 protsenti.
Tänavu prognoosib haigekassa Kuressaare haiglas ravijuhtude arvu langust 3,3 protsenti.

Haigekassa avalike suhete juhi sõnul on summa vähenemine tingitud eelkõige tervishoiuteenustele koefitsiendi 0,94 kehtestamisest. “Lepingusumma vähenemine sõltub ka sellest, kuidas on muutunud kindlustatute arv piirkonnas võrreldes eelmise aastaga,” ütles Koppel.

Print Friendly, PDF & Email