Soome turismipastor Markku Päiviö teenib Kuressaares

Täna õhtul on EELK Kuressaare Laurentiuse kirikus soomekeelne jumalateenistus, kus teenib soome turismipastor Markku Päiviö.

Laurentiuse koguduse õpetaja Anti Toplaan ütles Oma Saarele, et tegemist on pastoriga, kes käib jumalasõna viimas neisse paigusse, kus on palju kaasmaalasi.

Päiviö teenib Toplaane teada lisaks Kuressaarele ka Tartus, Pärnus, Tallinnas ja Peterburis ning siinsed jumalateenistused saavad teoks tänu koostööle Saaremaa soome seltsiga. Toplaan ütles, et turismipastorite traditsioon on Soomes pikaajaline, samuti nagu ka olümpiapastorite oma. Viimased käivad Soome sportlastega kaasas olümpiamängudel.

Seda, millise sagedusega soomekeelsed teenistused Kuressaares edaspidi toimuma hakkavad, Toplaan eile öelda ei osanud. Igal juhul kinnitas ta, et ka kõik saar-lastest soome keele sõbrad on teenistusele oodatud.

Print Friendly, PDF & Email