“Me ei taha elada kärbeste Eestis” (3)

Valjala Martini kirikus tähistati vabariigi aastapäeva pidulikult kontsert-jumalateenistusega, kus kõnega esines koguduse pastor Hannes Nelis. Valjala segakoor Waldia, kellel täitus samal päeval 20. tegevusaasta, laulis isamaalisi laule.

Hannes Nelis ütles oma kõnes, et talle meeldib lavastaja, näitleja ja õpetaja Lembit Petersoni mesilaste ja kärbeste võrdlus.
“Kärbsed ja mesilased lendavad väljas ringi ning kui nad tulevad tagasi oma pesakonna juurde, siis nad jagavad seda kogemust. Kärbes näeb rämpsu ja haisvaid prügiämbreid, seevastu mesilane näeb aga kõikjal lilli. Ma usun kogu südamest, et me ei taha elada kärbeste Eestis, vaid mesilaste Eestis,” lausus Nelis.

Valjala vallavolikogu esimees Liilia Eensaar ütles oma kõnes enne pidulikku pärja asetamist, et see aasta ei ole olnud kerge meie riigile, on palju juurde tulnud töötust, toorainete hinnad on langenud, perede sissetulekud on vähenenud.

Print Friendly, PDF & Email