Kuhu minna

Laupäev, 27. veebruar

ÜRITUS
Kuressaare Linnateatris kl 14 harrastusteatrite festival Meretagune asi. Kirjanduskonverents Aadu Hint 100. Kl 14 Eve Esteri ja Tõnu Aru lühifilm “Üks laupäevahommik Aadu Hindi sünnimail”. Kl 14.15 ettekanded: “Uuesti tuulisel rannal. Aadu Hint 100” (kirjandusteadlane Toomas Haug); “Mälestusi Aadu Hindist” (kirjaniku lesk Elve Hint); “Seitsmepenikoorma saabastega Kuldse väravani” (kirjandusõpetaja Ester Kuusik); “August Tõkmani mälestusi õpetaja Hindist” (esitavad Saaremaa Rahvateatri stuudio noored). Kl 17–17.30 kohvipaus. “Loeme Hinti” – Saaremaa Rahvateatri näitlejate ja rahvateatri noortestuudio esituses “Hundid ja kitserahvas”, “Kirikuteel” (novelli “Vilju vaatamas” ainetel). Kl 18 Orissaare näiteringilt “Kotermann ehk Rummu Jüri Kihnu Jõnni Manni peal” (lavastaja Ellen Teemus). Oleme tänulikud, kui toetate meie ettevõtmist 50 krooniga. Kirjandushuvilised – see on just see, mida olete oodanud!
Lossikonna kohviku juures vallikraavi liuväljal jäähokivõistlused. Võistlused toimuvad kahes vanusegrupis: alla 17-aastased ning 17-a ja vanemad.

TANTS
Divas Elmari eesti disko ja Estin.
Lucifer suletud.
Mönusas Villemis The Tuberkuloited.
Kodulinna lokaalis DJ Rämmal. Naistele tasuta.
Club Privilege’is 25 krooni pidu. DJ Mista & DJ Kurm.
Vanas Konnas karaokeklubi.
Kapteni kõrtsis TV 5.

SPORT
Kuressaare spordikeskuses kl 13.30 Eesti I liiga korvpalli meistrivõistlused: Kuressaare SWE-7 vs. Torma SK / Salva Tartu. Kl 17 Schenkeri liiga võrkpallis: Selver Tallinn vs. TTÜ.
Orissaares, Illiku laiu lähistel kl 11.30 jäärajavõistlus Orissaare jäärada 2010. Info tel 55 569 869.

Pühapäev, 28. veebruar

KONTSERT
Kuressaare Linnateatris kl 16 Kuressaare gümnaasiumi galakontsert, kus traditsiooniliselt esinevad kooli parimad tegijad. Õhtu jooksul näeb-kuuleb lavalaudadel õpilasi algklassidest gümnaasiumini, esindatud on nii sõnakunst, ansambli- ja soololaul kui ka erinevais stiilides tantsu- ja liikumisnumbrid.

KINO
Divas kl 17 ja kl 19.35 See on keeruline. Romantiline komöödia. Pilet 50.–

SPORT
Kuressaare spordikeskuses kl 12 Pühapäev spordiga II etapp. Kl 12 Eesti I liiga korvpalli meistrivõistlused: Kuressaare SWE-7 vs. Noortekoondis. Kl 15 Eesti I liiga võrkpalli meistrivõistlused: Kuressaare VK Avos vs. TTÜ II. Kl 16 Elioni rahvaliiga võrkpall: Saaremaa vs. Keila.
Kuressaare põhikooli hoovimajas Garnisoni 16 kl 10 maakonna kiirmale esivõistluste 8. osavõistlus.

Esmaspäev, 1. märts

KINO
Divas kl 17 ja kl 19.35 See on keeruline. Pilet 50.–

TEATER
Orissaare kultuurimajas kl 19 ainus etendus Saaremaal. Teatriõhtu Theatrumilt: Jaan Tätte “Latern”. Lavastus on valminud Lembit Petersoni juhendamisel. Näitejuht on Maret Mikk, osades Markus Dvinjaninov, Holger Sundja (Vanalinna Hariduskolleegiumi teatrikooli õpilased), Kaie Mihkelson (Eesti Draamateater) ja Aleksander Eelmaa (Linnateater). Pilet 100.– / 70.–.


Hea teada

Märts – käsitöökuu

Vabariigi aastapäevaks avati käsitöönäitused Lümanda, Orissaare ja Tornimäe kultuurimajas, Pärsama rahvamajas, Hellamaa külakeskuses. Valjala käsitööliste näputöid võib näha alates 18. veebruarist Valjala rahvamajas. Lapitööde sõbrad võivad kaunist lapitööde näitust külastada Kuressaare kultuurikeskuses ja alates 4. märtsist Salme kultuurimajas. Veel on avatud näitus “Kaunis saare naine” Raegaleriis.

Näituste laine kulmineerub Saaremaa muusemis 11. märtsil avatava maakonna käsitöönäitusega “Loomine”. 21. märtsil toimub käsitöö pärastlõuna Salme kultuurimajas ja samal päeval oodatakse kõiki käsitöötegija hingega inimesi Mustjalga.
Lisaks toimuvad mitmed käsitööalased õpitoad, vt lisaks www.KadakMari.ee .

Krista Lember
Saare maakonna
rahvakultuurispetsialist

Print Friendly, PDF & Email