Kiirabitohtreid hakkavad abistama internet ja kiirabikaart (3)

Aasta lõpuks kavatsetakse kõik kiirabiautod varustada uute raadiosidevahendite, GPS-seadmete ja arvutitöökohtadega. Lisaks varustatakse masinad internetisidega ja kasutusele võetakse elektroonilised kiirabikaardid. Mõlemad uuendused peaksid tagama parema ravikvaliteedi.

Sihtasutuse Kuressaare Haigla juhatuse esimehe Viktor Sarapuu sõnul on kiirabiautode ja -brigaadide moderniseerimine igati kiiduväärt.
“Ehkki meie kiirabiautojuhtidest parameedikud on ise elavad GPS-id, kes oskavad maakonnas liigelda suisa pimesi, on uute inimeste tulekul uued raadiosidevahendid olulised,” ütles haigla juht.

Terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe ütles Oma Saarele, et uued raadiosidevahendid koos kiirabiautode positsioneerimisega tähendavad seda, et tulevikus saab häirekeskus saata alati välja abivajajale lähima kiirabibrigaadi.
“Abivajajale tähendab see ennekõike kiirabi kiiremat kohalejõudmist,” märkis Kaljumäe, kelle sõnul paraneb oluliselt sidekvaliteet kiirabibrigaadi, häirekeskuse ja teiste operatiivteenistuste vahel.

Lisaks raadiosidevahenditele varustatakse 2010. aasta lõpuks kõik kiirabiautod arvutitöökohtade ja internetisidega ning kiirabis võetakse kasutusele elektrooniline kiirabikaart.
“Kiirabibrigaad saab tulevikus sündmuskohal patsiendi kohta teada nn aegkriitilist informatsiooni e-tervise andmebaasidest, mille tulemusena on kiirabibrigaadil oluliselt rohkem informatsiooni patsiendi varasemate haiguste ja ravi kohta kui varem,” tutvustas Kaljumäe kiirabikaardi tööpõhimõtteid. Tema sõnul peaks see omakorda parandama kiirabiteenuse kvaliteeti.

Print Friendly, PDF & Email