Pöide–Orissaare maratoni võitis Tarmo Mändla

Pöide–Orissaare maratoni võitis Tarmo Mändla

VÕITJA: Pöide–Orissaare maratonil võidutses Tarmo Mändla (165), kes oli kiireim ka nädal varem toimunud Kuressaare suusavõistlustel.
Foto: Astrid Vaba

Vabariigi aastapäeval sõidetud 18 km vabastiilis maratoni lõpetas 112 suusasõpra. Noortesõidus oli osalejaid 39.

Maratoni üldvõidu võttis Tarmo Mändla, kes läbis distantsi ajaga 1:01,39. Teine oli võitjale 12 sekundiga kaotanud Aimur Arge ja kolmas paar minutit hiljem finišisse jõudnud Indrek Rannama.
Naistest oli edukaim Annika Vaher ajaga 1:11,56, kellele järgnesid Kadri Viil ja Ülle Räim.
Lastesõidu 2-kilomeetrisel rajal oli kiireim Rogert Room, teine oli Cris-Karlis Lepp ja kolmas Kaarel Ernits.

Päev tervisele

Peale Pöide–Orissaare maratoni toimus üleeile mitmeid tervisespordiüritusi üle kogu maakonna. Saaremaa spordiliidu kureeritava “Päev tervisele” kampaania raames registreerus erinevatele spordiüritustele üle 650 inimese. Orissaares oli kokku 162 spordihuvilist, Kuressaares 249, Mustjalas 20, Kärlal 71, Salmel 26, Kihelkonnal 35 ja Laimjalas 94.

Saaremaa spordiliidu projektijuht Käthe Pihlak ütles, et need on arvud üritustelt, kus inimesi registreeriti. “Tundub, et selline ühiselt tervisespordi tegemine pakub inimestele suurt rõõmu ja nagu näha, sportlasi-harrastajaid jagus igale poole. Hea ongi see, et igaüks sai valida võistluse, matka või lihtsalt suusakilomeetrite mõõtmise vahel.”

Kuressaares 1329 km

Kuressaare tervisepargis toimunud suusapäev kuulus lisaks “Päev tervisele” kampaaniale ka Eesti terviseradade kampaania “Kõik koos… ümber maakera” alla. Kampaania eesmärgiks oli liita kõikide osalejate läbitud kilomeetrid ja saavutada tulemus, mis oleks suurem kui maakera ümbermõõt.

Kokku osales selles kampaanias üle Eesti 9707 inimest, kes läbisid koguni üle 98 268 kilomeetri, mis on pea kaks ja pool maakera ümbermõõtu. Sellega ületati ka eelmise aasta rekord, mis oli üle 97 000 kilomeetri. Kuressaares andis oma panuse üritusse läbitud 1329 kilomeetriga 249 inimest.

Print Friendly, PDF & Email