Kuressaare lasteaiad saavad suupärased nimed (5)

Praegused Kuressaare 1., 2., 5. ja 7. lasteaed hakkavad edaspidi ametlikult kandma rahvasuus niigi juba levinud nimesid, mis viitavad lasteaia asupaigale.

Nii hakkab 1. lasteaed kandma Kuressaare Pargi lasteaia nime, 2. lasteaed saab nime Rohu tänava järgi ja 7. lasteaed Tuulte Roosi nime. “Hetkel on lahtine Smuuli lasteaed, kuna isikunime kasutamise üldloogika eeldab kasutamist koos eesnimega ehk siis Juhan Smuuli,” ütles Oma Saarele Kuressaare linnavalitsuse haridusnõunik Õilme Salumäe. “Samas ei peeta isikunimedega liialdamist eriti heaks tooniks.”

Seepärast otsustas linnavalitsus küsida enne vastavate eelnõude linnavolikogusse saatmist arvamust linna nimekomisjonilt ning koos munitsipaallasteaedade põhimääruse muutmisega tuleb teema arutusele ka volikogu hariduskomisjonis.

Kuressaare linnale kuulub veel Ida-Niidu lasteaed. Kesklinnas tegutseb ka eralasteaed, mis hiljaaegu sai konkursi tulemusena endale nimeks Naerusuu.

Print Friendly, PDF & Email