Juhtkiri: Lumi katuselt maha!

Kuigi küsitlused näitavad, et kaunis ja lumerohke talv inimestele üldiselt meeldib, on lisaks umbes tänavatele järjest suuremaks ohuks paksu lumekatte all vaevlevad katused. Soovitatakse küll majadest mööda kõndides üles vaadata, et jääpurikad või lumi kaela ei kukuks, aga õnnetus võib meid tabada ka une pealt.

Enne pühi Kärla vallas kokku vajunud elumaja on ehe näide ohust, mis sulailma tulekul mitmekordistub. On ju lumel omadus plusskraadidega mitmeid kordi raskemaks muutuda.

Head inimesed, võtaks õige seda asja üsna tõsiselt. Otsime redelid üles ja katusele! Vaatame ka külades ringi ja pöörame suuremat tähelepanu just vanematele majadele. Eriti neile, kus elavad üksikud vanainimesed. Ja neil, kellel parajasti tööotsa pole, oleks praegusel hetkel paslik minna appi sinna, kus omal katuseleronijaid majas enam pole. Lihtsam on võimalikke kahjusid ära hoida kui lagunenud maja uuesti üles ehitada.

Print Friendly, PDF & Email