Société Générale: euro krahh on paratamatu (2)

Société Générale: euro krahh on paratamatu

 

Ajal, mil Eesti plaanib eurotsooniga ühinemist, levivad maailma ajakirjanduses euro tuleviku suhtes pessimistlikud sõnumid. Näiteks sel nädalal kirjutasid lehed, et Prantsusmaa ühe vanema ja suurema panga analüütikute arvates on euro krahh möödapääsmatu. Säärane pessimistlik prognoos käidi välja ajal, mil Euroopa ühisvaluuta jätkuvalt nõrgeneb ja mõnede eurotsooni kuuluvate riikide retsessiooninäitajad on lähenemas 10 protsendi piirimaile.

“Minu isiklikku arvamust mööda pole euroga liitunud riigid võimelised üksteist abistama, kui mitte arvesse võtta ajutist eelarve aukude lappimist enne eurotsooni lõplikku lagunemist,” tsiteerib Briti ajaleht The Daily Mail Société Générale’i strateegi Albert Edwardsi koostatud ettekannet, jätkates: “Igasugune Kreekale osutatud “abi” lükkab [euro] hukku vaid mõnevõrra edasi.”

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email