Valjalas vaetakse Balticale pääsejaid

Sel laupäeval toimub Valjala rahvamajas Eestis toimuvale XXIII rahvusvahelisele folkloorifestivalile Baltica pürgivate Saare maakonna rühmade ja pillimeeste ülevaatus.

“Selle aasta teema on laul ja liikumine,” teavitas Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember, lisades, et saarlasi tuleb üle vaatama kunstinõukogu koosseisus Ingrid Rüütel, Angela Arraste, Anne ja Alar Ojalo ning Sille Kapper.

Ülevaatusel osalevad: folklooriselts Virvik, Aderkasi laulu- ja tantsuselts, Leisi keskkooli väikekandleringi mängijad, Orissaare kultuurimaja memmede laulu- ja tantsukollektiiv Ehaviir, laste folkloorirühm Viirelind, Orissaare muusikakooli rahvapilliansambel, Mustjala Sõluk, Leisi pärimuslaagri pillimeistrid, pillimehed Viktor Ilvest, Ain Hannus, Urmas Rahnik, Sulev Mägi ja Meelis Mereäär. Laupäevasele üritusele on oodatud ka pealtvaatajad.

Print Friendly, PDF & Email