Juhtkiri: Kaalud Kuusakoskile

Juhtkiri: Kaalud Kuusakoskile

 

Mitmes maapoes on olukord juba selline, et kui tahad osta, siis osta palju. Mitte sellepärast, et niimoodi odavamalt saaks, vaid väiksemas koguses enam ei müüdagi. Sardelle pea poolteist kilo ja kui vorsti, siis latt korraga. Justkui ürg-ajal, et kui tahad kivikirvest, siis pead ka mammuti ostma.

Selliseid meetodeid on toimetusele teadaolevalt juba kasutatud tarbijate ühistule kuuluvates Leisi ja Kihelkonna poes. Lümandas pole sellist probleemi õnneks veel tekkinud. Aga kindel on, et lihatoodete müük kaalukaubana saab varsti minevikuks.

Sedasorti kaubad pannakse väikepakendisse. Aga iga säärase pakendamise ja selleks kulunud materjali maksab kinni tarbija. Kui tegemist on aga tarbijate ühistuga, siis tekib meil küsimus, miks tarbija nuriseb?

Ise on ta ju niimoodi otsustanud. Või on toimetus millestki valesti aru saanud?

Print Friendly, PDF & Email