Juhtkiri: Külmahoiatust tuleb võtta tõsiselt

Juhtkiri: Külmahoiatust tuleb võtta tõsiselt

 

Päästeamet on saatnud hoiatuse, et tulemas on käre pakane. Kas meie maakonnas miinuseid küll kolmkümnend tuleb, on küsitav, aga ka mõni kraad miinus kolmekümnest kõrgemal pügalal seisma jäänud elavhõbedasammas ei rõõmusta kedagi. Meie, saarlased, oleme viimase aastakümne jooksul jõudnud pakaselise ilma juba ära unustada.

Karta on, et külmavõetud sõrmi, varbaid ja põski võib ette tulla, aga tihti juhtub hoopis, et pakase käes läheb üsna kuumaks. Need on olukorrad, mida meist keegi endale ei soovi. Kes tõesti ei ole oma kütteseadmeid või elektrijuhtmestikku vaatamata külmade püsimisele veel üle kontrollinud, need olgu kütmisel ettevaatlikud.

Et vesi torudes külmub juba esimeste miinuskraadidega, pole kellelegi miski üllatus. Üks tulekahju põhjustamise viis ongi külmunud torude lahtise tulega sulatamine. Meie arvates sobivad selleks vaid soojapuhurid ja soe vesi. Ärgu hea lugeja nüüd pahandagu, et me siinkohal selliseid elementaarseid näpunäiteid jagame. Enne iga pakase tekitatud probleemi lahendamisele asumist tasub võtta üks hetk järelemõtlemiseks, et leida see kõige õigem viis probleemist jagusaamiseks.

Print Friendly, PDF & Email