Kuressaare linn tänas parimaid golfimänguga (8)

Kuressaare linn tänas parimaid golfimänguga

VÕTTIS SÕNATUKS: Aasta treeneriks tunnistatud Johannes Kaju ütles tänusõnade asemel: “Selline üllatus, et mul kadus kõne ära.”
Foto: Peeter Kukk

Kujunenud kombe kohaselt tänas Kuressaare linnapea Urve Tiidus kultuurikeskuses korraldatud vastuvõtul linna eelmisel aastal parimaid tegijaid. Jagati nii rahalisi auhindu kui ka aastaseid golfiväljaku kasutusõigusi, mida linnal golfifirma suuraktsionärina jagub.

Auhindade jagamisele eelnenud tervituskõnes märkis linnapea oma teise valitsemisperioodi esimeses uusaastatervituses, et eelmine aasta tõi inimesed pilvedest alla ning aeg on küps muutusteks.

Kõik on tegelikult hästi

“On aeg oma rahvalik sisu uuesti lagedale tuua ja öeldagi otse välja, et läksime küll lolliks head elu ja rikkust taga ajades,” ütles Urve Tiidus rohkem kui 200 külalisele, kes olid kultuurikeskuses pandud istuma vana hea eesti kombe kohaselt pikkade laudade taha.
Linnapea märkis, et vaatamata halbadele aegadele suudeti Kuressaares tema arvates toime tulla nii mõnegi esialgu võimatuna tundunud teoga. Ta tõi näiteks kas või lennuraja pikendamise, Maxima kaubanduskeskuse ehitamise, Kudjape jäätmejaama valmimise.

“Täna saab öelda, et olukord ei ole lootusetu,” kinnitas Tiidus ja lisas kõne lõpetuseks, et rasked ajad panevadki inimesed tõeliselt tööle.
Linnapea andis auhindu üle 15 erinevas kategoorias, kokku 22 isikule. Rahalised auhinnasummad ulatusid 1000 kroonist kuni 5000 kroonini. Majandusauhindadena, aasta teo ja tegija kategoorias kingiti tublimatele aga golfikepp ning aastane mänguõigus Kuressaare golfiväljakul.

Tänusõnad ütles ka Kuressaare linnavolikogu esimees Erik Keerberg, kes märkis, et ta loodab uuel aastal entusiasmiga tehtud tegusid, sest teadupärast tulevad entusiasmiga tehtud teod südamest. Samas kutsus Keerberg kõiki ka suusatama.
Oma tänukirjad jagas laiali ka kultuuriminister Laine Jänes. Ministeeriumi tänu said folklooriõhtute programm “Saarte pärimuskultuuri suvi”, tervisespordisari “Liikudes tervemaks”, Saare maakonna keskraamatukogu direktor Anu Vahter ja Kuressaare Linnateatri direktor Piret Rauk.

Eesti kombe kohaselt

Urve Tiiduse kõnes kõlanud oma rahvaliku sisu taasleidmise teema kajastus ka kogu vastuvõtu korralduses. Lisaks pikkadele pidulaudadele saalis ja kadakatega dekoreeritud lavale oli rahvuslik ka õhtu menüü.

Kuressaare ametikooli õpilaste valmistatud peoroogade hulka kuulusid näiteks tuhlisalatiga täidetud tomatid, sealiharulaad, kalatarretis, silgurullid, karask peekoni ja sibulaga.
Muusikat tegid linnapea vastuvõtul Aldo Meristo ja Kuressaare muusikakooli sümfoniettorkester.


Aasta 2009 auhinnad

Aasta kojamees – Urve Grass
Aasta korrakaitsjad – Aare Allik, Kalmet Valge
Suurim üksikisiku tulumaksu maksja – Sihtasutus Kuressaare Haigla
Parim tööandja – Incap Electronics Estonia OÜ
Suurima üksikisiku tulumaksu kasvuga ettevõtted – Maxima Eesti OÜ;
Baltic Workboats AS; Eltel Networks AS
“Värv Kuressaare majal” võitjad – Suur-Sadama 24A; Kevade 55
Kaunite kunstide preemia – Kuressaare Linnateatri loominguline kollektiiv
Aasta tegu kultuuris – raamatu “Saaremaa Merispordi Selts, 125 aastat purjesporti Kuressaares läbi aegade ja mälestuste” väljaandmine
Aasta tegu hariduses – Saaremaa õppenõustamiskeskus, Eve Tuisk ja Ester Kuusik
Parim sportlane – Veiko Lember
Parim treener – Johannes Kaju
Parimad noorsportlased – John Kaju, Aimar Kuusnõmm
Aasta tegu spordis – Saaremaa Open tennises
Aasta tegu 2009 – Ühtekuuluvusfondi projekti “Läänesaarte alamvesikonna vee- ja kanalisatsioonisüsteem” raames Kuressaare linna trassitööde lõpetamine ja reoveepuhasti rekonstrueerimine, AS Kuressaare Veevärk
Aasta tegija – Trelleborg Moulded Components Estonia OÜ

Print Friendly, PDF & Email